E-sigareti müüjad asusid valitsuse piiranguplaanide vastu allkirju koguma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret.
E-sigaret. Foto: Reuters / Scanpix

E-sigareti müüjate ja kasutajate liit algatas allkirjade kogumise petitsioonile, millega paluvad riigil loobuda e-sigarettide kättesaadavust ja kasutamist (veipimist) piiravate seaduste vastuvõtmisest.

«Palume riigikogul mitte vastu võtta tubakaseaduse muutmise seadust ning rahandusministeeriumil loobuda alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning tubakaseaduse muutmise seaduse eelnõu esitamisest e-sigarette puudutavas osas,» öeldakse pöördumises.

Petitsiooni allkirjastajad annavad oma vastuhääle e-sigareti vedeliku aktsiisiga maksustamisele, e-vedelike maitse- ja lõhnaainete keelamisele, riigisisese kaugmüügi keelamisele, e-sigareti tarbijate suitsuruumi suunamisele ning e-sigarettide ja e-vedelike väljapaneku piiramisele jaemüügis.

E-sigareti müüjate ja kasutajate liit avaldas teisipäeval pöördumise, milles märgitakse, et sotsiaalministeeriumi ja rahandusministeeriumi eelnõud kahjustavad rängalt rahvatervist ja soovivad veipimise võrdsustada suitsetamisega.

Kokkuvõtvalt ei ole riigi poolt plaanitavad aktsiisi ja tubakaseaduse muutmise eelnõud mitte üksnes e-sigarettide tarbimist ülemääraselt piiravad ja reguleerivad, vaid lihtsalt suretavad selle sektori täielikult välja. Seni kuniks tubakatooted on Eestis müügil, on kuritegu rääkida 95 protsenti ohutuma alternatiivi piiramisest, leiab liit.

Petitsioonile oli teisipäeva hommikuks allkirja andud 1027 inimest.

Valitsuses heaks kiidetud ja riigikokku jõudnud tubakaseaduse muutmise eelnõu piirab e-sigarettide kättesaadavust ja tarvitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles