Erikomisjoni otsus Arsenali tehingu osas: tegemist on korruptiivsena näiva teoga (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali keskus.
Arsenali keskus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Korruptsioonivastase erikomisjoni tänasel istungil anti seisukoht Arsenali kinnistute müügiga seotud asjaoludele ja poliitikute varjatud osalusele ettevõtluses seoses mõnda aega ilmsiks tulnud faktiga, et väikeaktsionärina omas ettevõttes optsiooni ka poliitik Rain Rosimannus.

Erikomisjoni esimehe Artur Talviku hinnangul on taunitav endise poliitiku varjatud kujul osalemine Arsenali kinnistute tehingus. «Antud juhul on tegemist korruptiivsena näiva teona, mis kahjustab RKASi ja laiemalt avaliku võimu mainet,» sõnas ta.

Talviku sõnul peab poliitikute osalemine samaaegselt poliitikas ja ettevõtluses olema avatud ja läbipaistev. Komisjoni seisukohas juhitakse tähelepanu ka asjaolule, et RKASi poolt riigivara müümisel teenitav tulu oleks võimalikult suur ja ostjate vahel toimiks hinda positiivselt mõjutav konkurents.

Samuti tuleks seisukohast lähtuvalt kaaluda võimalust tunnistada nurjunuks vara müügi avalikud pakkumused, kus osaleb ainult üks pakkuja.

Erikomisjon arutas Arsenali tehingutega seotud küsimusi 23. ja 26. jaanuari ning 6. veebruari komisjoni istungil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles