Telekanali TV3 müük on lõpuni jõudmas (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 juht Priit Leito kanali sünnipäeval.
TV3 juht Priit Leito kanali sünnipäeval. Foto: Viktor Burkivski

Rootsi meediakontserni Modern Times Group (MTG) on kinnitamata andmetel peagi lõpuni viimas oma Balti äride müügi, mille hulgas on ka telekanal TV3. Ostjaks on USA investeerimisfirmale Providence Equity Partners.

«Ma olen seda viimastel päevadel ka meediale öelnud, et me ei saa kuidagi kommenteerida kuulujutte või spekulatsioone,» ütles MTG suhtekorralduse juht Tobias Gyhlenius Postimehele. Samas ei lükanud ta kuuldusi müügitehingu lõpuni viimisest ka ümber.  

TV3 juht Priit Leito ei olnud kommentaarideks kättesaadav.

Tehing ei ole veel päris lõpuni viidud, kuid Providence Equity Partnersi esindajad on viimastel päevadel TV3 omanikega kohtunud, kirjutab Leedu majandusleht Verslo Žinios.

USA investeerimisfirma Providence Equity Partners on näiteks varem huvi tundnud ka telekomifirma Starmani ostu vastu.

Veel kirjutab leht, et MTG Balti äridest oli huvitatud Skandinaavia telekommunikatsioonigigandile Teliasonera kuuluv Teo LT.

Ükski tehingu osapool ei soostunud Verslo Žiniosele tehingut täpsemalt kommenteerima.

Kuuldused MTG Balti äride müügist hakkasid meedias levima juba möödunud aasta sügisel. Toona kirjutas BNS, et MTG soovib müüa kolmes Balti riigis tegutsevad meediakanalid tervikpaketina, kusjuures ostja otsimiseks on mandaadi saanud SEB.

Väidetavalt võib tehingu maksumuseks kujuneda rohkem kui varem meediast läbi käinud 100 miljonit eurot, võimalik, et isegi kuni 150 miljonit eurot.  

MTG-le kuulub Eestis Viasat Eesti, telekanalid TV3, TV6 ja 3+ ning raadiokanalid Power Hit Radio ning Star FM. Ülemöödunud aastal oli kontserni käive Baltimaades, Tšehhis ja Bulgaarias 2,53 miljardit krooni, mis on 11,8 protsenti enam aasta varasemaga võrreldes.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles