Riik kasutab jõupositsiooni ära seaduse kujundamisel (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Energia eelistamine Tootsi tuulepargi ala eraldamisel ei ole üksikjuhtum, märke soosingust riigi omanduses oleva energiaettevõtte ja selle taastuvenergia tegevuste suhtes võib leida nii teistest sarnastest juhtumitest lähiminevikus kui ka parasjagu muutmisel oleva elektrituruseaduse välja töötamise protsessist.

«Kui tahetakse Apollo madalale [tuuleparki] teha, siis seal tulevad planeerimisprobleemid. Kui tahetakse Ida-Virumaale tuulikud üles panna, siis seal öeldakse, et see segab raadioluuret ja radaritööd. Ja siis, kui Eestis leitaksegi üks [sobiv] koht, siis seal tuleb suur riiklik monopol ja võtab selle mingitel eriti soodsatel tingimustel endale,» kirjeldas riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni juht Artur Talvik takistusi, millega eraettevõtted on taastuvenergia vallas viimastel aastatel silmitsi seisnud.

Riigikogu liikme sõnul paneb teda nördima, kuidas riiklikult tehakse liiga eraettevõtetele ja rikutakse konkurentsireegleid. «See on veider riiklik poliitika, mille puhul ei saa küll öelda, et me toetame eraettevõtlust,» nentis Talvik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles