DNB ja Nordea ühendpank keskendub eeskätt kohalikele ettevõtetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke esinemas.
Erkki Raasuke esinemas. Foto: Jaanus Lensment

Loodava DNB ja Nordea ühendpanga juhatuse esimehe Erkki Raasukese sõnul keskendub ühendpank kohalikele ettevõtetele.

«On üsna tõenäoline, et me ei ole nii laialdaselt kättesaadavad kui teised turuosalised. Keskendume eelkõige kohalikele ettevõtetele, sest meie majandus sõltub neist,» ütles Raasuke. Panga prognoositav turuosa on 20 protsenti.

Raasukese sõnul on uue panga eesmärgiks olla Balti turul nähtav, kuid ta nentis, et ainult turuosa ei too häid tulemusi. Eesmärgiks on hoida ka head teenindustaset.

Tehing sõltub finantsregulaatorite heakskiidust ja tingimustest ning algselt plaaniti see lõpuni viia 2017. aasta teises kvartalis. Kokku peab andma nõusoleku seitse institutsiooni – Balti finantsregulaatorid ning Euroopa Keskpank. Kõikide vajalike kinnituste saamiseni tegutsevad mõlemad pangad eraldi.

Loodaval ühendpangal on tulevikus plaan minna börsile.

DNB ja Nordea liitumisprotsess on läinud pankade sõnul plaanipäraselt ja peaks lõppema 2017. aasta teises kvartalis, mille käigus saab uuest pangast Balti riikide suuruselt teine pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles