Lux Express vedas mullu üle miljoni inimese (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.
Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. Foto: Laura Oks

Möödunud aastal sõitis Lux Expressi bussidega Eesti siseliinidel üle 1,1 miljoni inimese, mis on veerandi ehk ligi 200 000 reisija võrra enam kui 2015. aastal. 

Kui 2015. aastal reisis Lux Expressi bussidega Eesti siseliinidel kokku ligi 920 000 reisijat, siis möödunud aastal kasvas reisijate arv 25 protsenti võrra. Nii Eesti kui ka rahvusvahelistel liinidel reisis möödunud aastal Lux Expressiga kokku ligi 2,2 miljonit reisijat, teatas ettevõte. 

Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on nõudluse suurenemise taga peamiselt liinigraafikute korrastamine ja uute väljumiste lisamine.

«Bussireisijale on kõige tähtsam, et ta jõuaks endale sobivaimal ajal punktist A punkti B. Graafikute sobivus on üks tähtsamaid märksõnu ka meie läbi viidud kliendiuuringute tulemustes. Viimase aasta jooksul oleme teinud olulisi muudatusi, et meie väljumised vastaksid võimalikult hästi reisijate nõudlusele,» rääkis Saarpuu.

Saarpuu lisas, et Eesti ühistransporditurg on järjest kasvanud, kuid endiselt on bussiettevõtete jaoks suurim konkurent auto. «Eesti bussireisija hindab kvaliteeti ning on nõus auto koju jätma vaid siis kui buss on mugav ja selle väljumisaeg sobiv.» 

Eelmisel aastal kasvas Lux Expressi reisijate arv Tallinna-Pärnu liinil 46 protsenti, Tallinna-Tartu liinil 22 protsenti. Suurim reisijate arvu kasv toimus möödunud aastal aga Tallinn-Haapsalu liinil, kus reisis võrreldes aastataguse ajaga 188 protsenti rohkem inimesi.

Väljaspool Eestit reisis 2016. aastal Lux Expressi bussidega üle miljoni reisija, mis on 26 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles