Kesko müüs 45 protsenti Baltikumi masinamüügi ärist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konesko
Konesko Foto: Margus Ansu

Soome Kesko kontsern müüs 45 protsenti oma Baltikumis masinate müümisega tegelevast Konekesko Balti tütarfirmadest Taani Danish Agro kontsernile.

Osaluse müüs Konekesku Taani Danish Agro a.m.b.a. kontserni ettevõttele DAVA Agravis Machinery Holding A/S. ama tehingu käigus omandas Danish Agro optsiooni osta Kone Baltikumi masinamüügi ülejäänud osaluse, millest ettevõte peaks teada andma enne 2019. aasta jaanuari. Samuti omandas Danish Agro optsiooni osta Kesko Soome masinamüügi üksus, andes sellest teada enne 2020. aasta septembrit.

Masinate müügi üksused on kasvanud ja arenenud tugevatest põhimõtest lähtudes, ütles Kesko põllumajanduse ja masinamüügi üksuse asejuht Antti Meriläinen pressiteate vahendusel. Samas arvestades Kesko keskendumist Soome jaemüügile, ehitus- ja tehnilisele tegevusele ning automüügile, on hea, et masinamüügi üksused saavad ka tulevikus tugevneda, osana suuremast ettevõttest, lisas ta.

Kesko Baltikumi masinamüügi üksused tegelevad põllumajandus-, metsandus- ja ehitustehnika maaletoomise, müügi ja teenindamisega. Peamised esindatavad brändid on Claas, Ponsse, Kobelco ja Kubota. Balti üksused teenisid möödunud aastal 129 miljoni euro suuruse käibe juures 5 miljonit eurot kasumit.

Tehingu läbiviimine ja optsioonide kasutamine vajab erinevate tingimuste täitmist, muuhulgas ka konkurentsiametite heakskiitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles