Le Penil on euro lammutamise plaan olemas (12)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusrinde liider Marine Le Pen.
Rahvusrinde liider Marine Le Pen. Foto: LAURENT CHAMUSSY/SIPA/SCANPIX

Prantsusmaa presidendivalimiste eel arvamusküsitluste järgi liidrikohal Rahvusrinde juht Marine Le Pen lubab taastada oma rahavääringu ehk euro kammitsaist välja murda.

Marine Le Peni nädal tagasi avaldatud valimislubadustes on sees punktid, mis näevad ette, et Prantsusmaa taastab oma raha ja võtab kontrolli keskpanga üle, mis hakkab otse valitsust rahastama, et jätkuks sotsiaaltoetusteks, tööstuspoliitikaks ja võla tagasi maksmiseks, kirjutab Äripäev.

Ajaleht Financial Times kirjutas Rahvusrinde liikmetega tehtud intervjuude põhjal, et Rahvusrinde plaani järgi konverteeritakse uude vääringusse ümber ka Prantsusmaa riigivõlg – seda on kokku 2,1 triljonit eurot, millest Prantsusmaa seaduste alla jääb kuni 1,7 triljonit.

Rahvusrinde strateegiajuht David Rachline ütles lehele, et vaid 20 protsenti Prantsusmaa riigivõlast on emiteeritud rahvusvaheliste seaduste all. «Ülejäänu osas on meil õigus vääringut muuta,» ütles ta. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles