Eesti kaitsetööstus loodab USA abil kasvatada ekspordimahtu 25 miljoni euroni

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milrem THeMIS mehitamata roomiksõiduki demonstratsioon Tapa lasketiirus.
Milrem THeMIS mehitamata roomiksõiduki demonstratsioon Tapa lasketiirus. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitseministeerium kavandab koostöös Eesti kaitsetööstustega erinevaid tegevusi, et kasvatada kaitsetööstuste eksport ülejärgmiseks aastaks 25 miljoni euroni, seda suuresti USA abiga.

Kui 2015. aastal oli Eesti kaitsetööstuste ekspordikäive 13 miljonit eurot, siis 2019. aastaks tahetakse seda kasvatada 25 miljoni euroni aastas, vahendab ERRi uudisteportaal saadet «Aktuaalne kaamera». Praegu tegutseb eksporditurgudel aktiivselt ligi 25 kaitsetööstusettevõtet.

«Meie ülesanne kaitseministeeriumina on olla toeks, et avada eksportpartnerite uksi, sest kaitsetööstus on väga suletud maailm - siin on selgelt vaja riigi tuge, et luua kontakte ja sõlmida lepinguid,» rääkis kaitseminister Margus Tsahkna.

Näiteks tunnevad Ameerika Ühendriigid huvi Eesti kaitsetööstuses valminud mehitamata maismaaplatvormide vastu, mis näevad välja kui väikesed roomikmasinad.

Tootmise alustamine USA turgu silmas pidades tähendaks kümnete miljonite eurode suurust investeeringut, märkis seejuures kaitsetööstusettevõtte Milrem juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles