Kasemets: Skeletoni leping näitab Eesti ettevõtete konkurentsivõimet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Kasemets.
Keit Kasemets. Foto: Andres Haabu

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Keit Kasemetsa sõnul annab 15 miljoni euro suurune niinimetatud Junckeri plaani tagatisega laenuleping Skeleton Technologies'le kinnitust, et Eesti ettevõtted on Euroopas konkurentsivõimelised.

«Tänane tehing annab kaks väga olulist sõnumit,» ütles Kasemets allkirjastamise tseremoonial. Esiteks näitab see tema sõnul, et Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fond (EFSI) töötab ning sellest on kasu ka Eestile.

Teine suur sõnum on Kasemetsa sõnul, et Eesti ettevõtted on Euroopas ja ka maailmas väga konkurentsivõimelised.

«Meil on ettevõtteid, mis loovad töökohti mitte ainult siin Eestis, vaid ka Saksamaal ja üle kogu Euroopa,» ütles Komisjoni Eesti esinduse juht.

Euroopa Investeerimispank (EIB) ja superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies allkirjastasid reedel 15 miljoni euro suuruse laenulepingu.

Lepingul on Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fondi (EFSI) ehk niinimetatud Junckeri fondi tagatis. Laen võimaldab firmal investeerida tootmisse ning teadus- ja arendustegevusse, teatas Skeleton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles