Eesti ettevõtjad USAs: kas meie viisad ikka kehtivad?

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Tamkivi.
Sten Tamkivi. Foto: Jaanus Lensment

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump on ärevaks muutnud ka Eesti ettevõtjad, kes küsivad endalt muu hulgas, kas kuu aja pärast nendegi viisad enam kehtivad. Samas on suhetes USAga strateegiat muuta nende hinnangul veel vara.

Esimene sõna, mis Trumpi mõjust rääkides kõigi ettevõtjate suust kostab, on «ebakindlus» – see on majandusarengu seisukohalt paljukirutud tunne, mis takistab ettevõtjaid tegemast investeerimisotsuseid ning laienemisplaane.

Olles ka ise ettevõtja, on Trump lubanud ärikeskkonda tublisti muuta: langetada ettevõtete tulumaksumäära, investeerida infrastruktuuri ehk esitada riigi nimel suuri tellimusi, tuua töökohad tagasi USAsse jne. Kuid päevapealt kehtima hakanud sissesõidukeeld (praeguseks küll kohtu poolt peatatud – toim) seitsmest moslemiriigist pärit inimestele, mis kehtib peale turistide ka riigis töötavatele ja elavatele inimestele, ajas paljud tippjuhid marru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles