Portaal: autode kõigi omanikuvahetuste maksustamine jääb ilmselt ära

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüük
Automüük Foto: SCANPIX

Rahandusministeerium paneb kokku uut autode registreerimislõivu kava ning lähiajal jõuab see ka valitsusse. Eestis juba arvel olevate sõidukite puhul kaalutakse ühekordset maksustamist omanikuvahetusel pärast seaduse jõustumist ning uute ja välismaalt toodud autode puhul esmaregistreerimisel, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Varasem plaan nägi ette, et lõivu tuleb tasuda iga esmaregistreerimise ja omanikuvahetuse korral.

Ainult esmaregistreerimisi ei saa maksustada, sest euroliidu reeglite järgi ei tohi tekkida olukord, kus välisriigist toodud kasutatud auto müümisel tuleb tasuda lõiv, kuid riigis juba arvel oleva auto müügi puhul riik seda ei küsi. Samas ei nõua reeglid ilmtingimata igakordse omanikuvahetuse maksustamist.

Rahandusministeerium teeb ilmselt ettepaneku maksta lõivu kõigi autode pealt üks kord. Eestis arvel olevate kasutatud autode puhul üksnes siis, kui omanik vahetub. Uute sõidukite ja välismaalt toodud kasutatud autode puhul makstakse lõiv esmaregistreerimisel.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles