Leedu valitsuse hinnangul on nad Rail Balticu liiderriik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusministeeriumi koostatud Rail Balticu koduleht.
Majandusministeeriumi koostatud Rail Balticu koduleht. Foto: Majandusministeerium

Leedu on saanud Rail Balticu liidriks, ütles Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniminister Rokas Masiulis pärast neljapäevast kohtumist Euroopa transpordi- ja konkurentsivolinikuga.

«Leedu, kes siiani on olnud kõrvalseisja rollis, on saanud Rail Balticu liidriks. Me oleme alustanud Rail Balticu tarbeks Kaunase ja Leedu-Läti piiri vahel maa võõrandamise protseduuriga. Leedu on juba ehitanud Rail Balticu trassi Poolast Kaunaseni. Ükski teine riik pole veel nii kaugele jõudnud,» ütles Masulis BNS-ile pärast neljapäevast kohtumist Euroopa transpordivoliniku Vileta Bulci ja konkurentsivoliniku Margrethe Vestageriga Brüsselis.

Masulis ütles Bulcile, et Rail Baltica on Leedu jaoks prioriteetprojekt, lisades, et Leedu soovib projekti maksimaalset rahastamist saada 2020. aastaks.

Rail Balticu ühisettevõtte RB Rail AS tegevjuhi Baiba Rubesa sõnul on oluline leida projekti rahastamise võimalusi uues finantsperspektiivis, lisades, et Eesti, Läti ja Leedu peaksid otsima altervatiivseid rahastamisallikaid, kui oodatud summad on väiksemad, kui esialgu oodatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles