Väikeinvestor mõtleb investeerimisest kui maratoni jooksmisest (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeinvestor Eero Veider räägib, et investeeringutest tulu saamiseks tuleb planeerida aastaid.
Väikeinvestor Eero Veider räägib, et investeeringutest tulu saamiseks tuleb planeerida aastaid. Foto: Margus Ansu

Kui väikeinvestor Eero Veider investeerimisega kaks aastat tagasi alustas, sööstis ta kohe USA turule, kus sai optsioonidega kaubeldes valusalt kõrvetada. Nüüd on ta vigadest õppinud ja mõtleb investeerimisest kui maratonijooksust, kus tulemusteni jõudmine võtab aega.

Ehitusinseneri haridusega 26-aastane Veider jõudis investeerimiseni, kuna otsis uusi väljakutseid. «Uskusin, et kui suudan jõukust kasvatada, suudan ka ise rohkem väärtust luua ja pakkuda,» rääkis ta. Eeskujuks oli ka investeerimishuvilisi inimesi koondav Investeerimisklubi, milletaolisi on Eestis viimastel aastatel palju tekkinud, aga ka tuntud investeerimisgurud eesotsas Warren Buffettiga.

Enne alustamist ei teadnud ta investeerimisest suurt midagi. «Samas oli mul siiras huvi ja viisin end asjadega kiiresti kurssi.» Oluline oli seegi, et saaks investeerida reaalse rahaga, virtuaalsete investeerimismängude juures ei võta sa asja tõsiselt, leidis ta. «Sellepärast hakkasin kohe asjaga pihta, et mul poleks lihtsat taganemisteed.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles