Ülevõtupakkumise õnnestumisel PKC dividende ei maksa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PKC Grupi kodulehe fragment.
PKC Grupi kodulehe fragment. Foto: Postimees .ee

Kui aktsionärid Motherson Sumi Systems Limitedi (MSSL) 571 miljoni euro suurust ülevõtupakkumist vastu ei võta, plaanib PKC Group maksta eelmise majandusaasta eest dividende 70 senti aktsia kohta, pakkumise vastuvõtmisel kontsern omanikutulu aga ei maksa.

Juhatus soovitab Motherson Sumi ülevõtupakkumine summas 23,55 eurot aktsia kohta vastu võtta. Kui see läbi viiakse, siis kontsern dividende ei maksa, teatas PKC börsile. Kui pakkumine aga läbi kukub, teeb juhatus ettepaneku maksta dividende 0,7 eurot aktsia kohta.

PKC aktsionäride seas on 4,6-protsendilise osalusega ka Nasdaq Tallinna börsil noteeritud Harju Elekter. See tähendab, et ülevõtmispakkumise läbikukkumisel teeniks Eesti firma omanikutulu 766 200 eurot. Kui firma pakkumise vastu võtab, teeniks Harju Elekter tehingust kokkui 25,8 miljonit eurot rahas.

Eelmise aasta kokkuvõttes langes PKC käive 0,2 protsenti 845,7 miljonile eurole. Kulumieelne kasum (EBITDA) moodustas 64,4 miljonit eurot ehk 8,1 protsenti rohkem kui aasta varem. Puhaskasum aktsia kohta oli 43 senti, aasta varem oli näitaja 23 senti aktsia kohta.

PKC Groupi tegevjuhi Matti Hyytiäineni sõnul saavutas kontsern lõppenud majandusaastal enda ärieesmärgid. Turupositsioon on tema sõnul tugev kõikides segmentides. Tänavu ootab firma aga heitlikku turukeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles