Premia omanikfirma sai Hiinast 214-miljonilise rahasüsti

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Premia jäätisevabrik Tallinnas
Premia jäätisevabrik Tallinnas Foto: Eero Vabamägi

Premia omanik, rahvusvaheline piima- ja jäätisetööstuste grupp Food Union sai Aasia suurimalt erakapitalifirmalt PAG ning seniselt investorilt Meridian Capital kokku 214 miljoni euro suuruse rahasüsti. 

Hiina investorite investeeringu peamine eesmärk on toetada Food Union'i laienemist, pöörates erilist tähelepanu Hiinale, kus toiduainekontsernil on valmimas kaks moodsat piimatehast, teatas ettevõte pressiteate vahendusel. Lisaks toetab PAG Food Unioni juhtkonda oma ulatuslike riigispetsiifiliste teadmiste ja praktiliste kogemustega Aasia turul. PAG investeerib Food Unioni 161,6 miljonit eurot ja Meridian Capital täiendavalt veel 52,4 miljonit eurot. 

«Euroopas tugevdasime 2016. aastal oma positsiooni koduturgudel ning omandasime kaks jäätisetootjat, ühe Norras ja teise Rumeenias. Hiinas käivitasime kahe kaasaegse piimatööstuse ehituse, mis hakkavad eelduste kohaselt tootma Hiina tarbijatele piimatooteid 2018. aasta alguses,» kirjeldas Food Unioni globaalne tegevdirektor ja asutaja Andrei Beshmelnitski.

PAG esimees ja tegevdirektor Weijian Shan sõnul on Hiina üha laieneva ja nõudlikumaks muutuva tarbijaskonna hulgas suur nõudlus kvaliteetsete valgusisaldusega toiduainete järele, mida Food Union toodab. «Food Unionil on tänu oma tehnoloogiale, oskusteabele ja suutlikkusele ainulaadne võimekus pakkuda just selliseid tooteid, mida Hiina turg täna vajab,» rääkis Shan. 

Food Union keskendub Euroopas jätkuvalt kõrge lisandväärtusega toodete arendamisele ja tootmisele piima ja jäätise segmendis ning oma turupositsiooni tugevdamisele Balti riikides, Põhjamaades, Kesk-Ida-Euroopas ja SRÜ riikides, samuti ekspordiperspektiivide laiendamisele Lähis-Idas ja Hiinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles