Elektritootmine saavutas pakasega selle talve tipu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmendat päeva kestev pakane suurendab elektritootmist.
Mitmendat päeva kestev pakane suurendab elektritootmist. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Eestis viimastel päevadel valitsenud pakasega on elektritootmine jõudnud selle talve tippu, kuid kõigi aegade tarbimise maksimumile jääb see siiski kõvasti alla.

"Elektri tootmise osas on tänane päev tõesti senise talve tipp," kinnitas ERRile Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster.

Ta tõi välja, et tänahommikune tarbimise maksimum oli ligikaudu 1450 megavatti, eile oli sama näitaja aga 1430 megavatti.

"Võrdluseks võib öelda, et eelmisel nädalal, kui ilm oli veel pehmem, olid päevased tipud 1300 megavati kandis. Samas ei ole praegune tarbimine siiski võrreldav kõigi aegade tipuga, mis pärineb 2010. aasta jaanuarist, kui tarbimise maksimum ulatus ühel hetkel 1587 megavatini," lausus Köster.

Elektri toodang kõigub tema sõnul praegu 1600-1700 megavati piires ehk eksporditakse mõnisada megavatti, mis ei ole erakordne näitaja. Jaanuaris ületas toodang mitmel päeval ka 2000 megavati piiri.

Kokku annavad Eesti Energia elektrijaamad kolmapäeval tipuhetkedel elektrivõrku 1570-megavatise võimsusega elektrit.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles