Aktsiisitõus jõudis täna kütusehindadesse (8)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla.
Olerexi tankla. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kui teisipäeva hommikul oli kütuse liitrihind suuremates tanklates 1,229 eurot, siis pärastlõunal kerkis hind veelgi, küündides 1,259 euroni liitri kohta. Viimati oli kütuse hind nii kõrge 2014. aasta oktoobris. 

«Praegu tundub küll, et aktsiisitõus on jõudnud jaehindadesse,» rääkis Olerexi kütuste sisseostu juht Alan Vaht. Tema sõnul hakkab hind nädala edenedes pigem langema, kui tõusma. 

«Täna üritati tõsta ka 1,285 euroni liitri kohta, kuid lõpuks maandus see ikkagi madalamal tasemel. Konkurents surub hindu alla,» lisas Vaht. 

Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste ütles samuti, et kõrgem aktsiisimäär on jaehinnas täiel määral rakendunud. «Lisaks aktsiisi rakendumisele mõjutas hinnatõusu ka kütuste sisseostu hinna kallinemine.»

«Põhjus, miks hinnad ei tõusnud hüppeliselt kohe peale 1.veebruari oli selles, et tanklates oli ka mõningane varu ja uue aktsiisimääraga kütus ei jõudnud kõikidesse meie tanklatesse korraga,» märkis ta. 

Milliseid muutusi aga toovad järgnevad päevad, sõltub Sülluste sõnul peamiselt maailmaturu hinna muutustest ning kohalikust konkurentsis, paraku neid mõjutajaid on täna keeruline prognoosida.

1. veebruarist tõusis kütuseaktsiis 10 potsenti, mis lisab bensiiniliitiri hinnale 4,7 senti.

Riigimaksud (aktsiis ja käibemaks) moodustab nüüd 58,5 protsenti kütuse hinnast. Ülejäänud osa moodustavad sisseostuhind ja juurdelisatav marginaal.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles