Eesti üks edukamaid kasvufirmasid andis kõrvaltootele hoo sisse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teamweek

Peamiselt välisturul tegutsev Eesti ühe edukama kasvuettevõtte Toggl kõrvaltooteks olev  Teamweek on saanud sellise hoos sisse, et sai nüüd edasiseks arenguks omaette firma.

«Teamweekil on tänaseks üle maailma 17 000 aktiivset kasutajat. Toode sündis neli aastat tagasi ning on kiiresti kasvanud. Nüüd lõime Teamweekist spin-off ettevõtte ning investeerisime lisaks 100 000 eurot. Oleme saavutanud päris olulist rahvusvahelist edu, mis saigi Teamweek OÜ loomise ajendiks,” rääkis Toggl OÜ juhatuse liige Alari Aho.

Teamweek OÜ tegevjuhiks sai Toggli senine turundusjuht Annika Helendi, kelle sõnul võimaldab Teamweek meeskondadel pidada ühist kalendrit, et oma aega visuaalselt planeerida – näha, kes on konkreetsel ajahetkel hõivatud ja kes vaba.

«Projektijuhtid hindavad selle ülevaatlikkust ja planeerimise kasutusmugavust, tavakasutaja ja tiimiliikme jaoks on olulised aga Teamweekis nähtav selge tööplaan ja eesolevate projektide tähtajad,» selgitas Helendi. «Teamweek ja Toggl on erinevad tooted, erinevate tehnoloogiatega ja kliendibaasidega. Tekkis loogiline moment, kus maja sees arendatud kõrvaltootel oli aeg saada iseseisvaks.»

Teamweeki kliendid on muuhulgas Uber, Spotify, Stripe, Buzzfeed, National Geographic, Verizon, Vice, ÜRO. Põhiturud on Suurbritannia, USA, Prantsusmaa, Holland.

Toggl loodab uue ettevõtte 2017. aastal käibeks 600 000 eurot ning muidugi ka kasumit. Teamweeki meeskonnas on hetkel üheksa inimest, kuid uue ettevõtte loomine ja lisainvesteering võimaldavad asuda kiiresti kasvama.

«Töötame Teamweeki tarkvara täiustamise nimel, mis võimaldab muuta 10-20-liikmelise meeskonna lähitegevuste planeerimise oluliselt kergemaks ja tõhusamaks – pole vaja töötada rohkem, vaid efektiivsemalt,» selgitas Helendi.

Toggl OÜ on 2007. aastast tegutsenud Eesti kasvufirma, mis arendab tööaja mõõtmise tarkvara. Toggl suurimad turud on USA, UK, Kanada, Austraalia, Saksamaa, Jaapan jne. 99 protsenti firma käibest tuleb välismaalt ning pool meeskonnast on pärit 16 eri riigist. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas.

Toggl grupi 2017. aasta käibeprognoos 9 miljonit eurot, 2016 aasta kasumiks oli 1.6 miljonit eurot. Grupis töötab 54 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles