USA kehtivad endiselt mõned veidrad maksuseadused

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konföderatsiooni lipp.
Konföderatsiooni lipp. Foto: WIN MCNAMEE/AFP

Maksude deklareerimine on päevakorras mitte ainult Eestis, vaid ka USAs, kus siiamaani kehtivad mõned üsna kummalised maksuseadused.

Näiteks kehtib Alabamas ikka veel Konföderatsiooni maks, mis pärineb Ameerika kodusõja ajast, kirjutab BusinessInsider. See sõda lõppes küll juba 1865. aastal, kuid maks on ikka veel alles. Maksu kasutati kunagi Alabamas Konföderatsiooni sõdurite vanadekodu ülalpidamiseks, aga see asutus suleti juba 80 aastat tagasi. Nüüd kasutatakse maksust laekuvat raha Konföderatsiooni memoriaali tarbeks.

Missouris kehtib poissmehe maks, mida tuleb maksta kõigil 21-50-aastastel vallalistel meestel. Tõsi, selle maksu suurus on vaid üks dollar aastas.

New Mexicos aga pääseb inimene, kes on saanud saja aastaseks, tulumaksu maksmisest. Selliseid inimesi pole arusaadavatel põhjustel eriti palju, kuid koos rahvastiku vananemisega on nende arv siiski vaikselt kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles