Parvlaev Tiiu hakkab Eesti poole tulema kõige varem veebruari lõpus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Tiiu
Parvlaev Tiiu Foto: Tairo Lutter

Türgi laevatehases Sefine jätkub TS Laevade uue parvlaeva Tiiu hüdraulika süsteemide testimine ja seadistamine, samal ajal käib ka meeskonna väljaõpe ja laev asub Eesti poole teele veebruari lõpus või märtsi alguses.

«Parvlaeval Tiiu käivad hetkel veel suurematest töödest hüdraulika süsteemide testimine ja seadistamine. Tuletõrjevarustuse, päästevahendite ja navigatsiooniaparatuuri kontroll sertifitseerimise tarbeks ehk loetakse, testitakse ja kontrollitakse tootjate sertifikaate vastavalt pardal olevatele seadmetele ja varustusele,» ütles TS Laevad laevakapten-projektijuht Guldar Kivro BNSile.

«Seda tuleb alati teha viimases etapis, vaid siis saab kindel olla, et see on lõplik nimekiri ja need asjad jäävad pardale nii, nagu nad on,» lisas ta.

Kivro sõnul antakse viimane lihv terve laeva väljanägemisele: karestatakse veel kord pinnad, et katta välistekid ja seinad viimase ja puhta värvikihiga, pestakse ja koristatakse seest, võetakse kiled maha, paigaldatakse plastkatted välistekkidele. Mõlemad autotekid värvitakse spetsiaalse libisemisvastase värviga.

«Samal ajal käib kõikidele süsteemidele meeskonna väljaõpe nii tehase kui ka tootjate poolt,» märkis ta.

«Loodame, et parvlaev Tiiu saab Eesti poole teele asuda veebruarikuu lõpus-märtsi alguses,» ütles Kivro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles