Uberi boss hülgas Trumpi (10)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Travis Kalanick
Travis Kalanick Foto: STAFF/REUTERS

Sõidujagamisteenuse Uber tegevjuht Travis Kalanick astus avalikkuse ja alluvate survel tagasi president Donald Trumpi majandusnõukojast.

Nõukoda, mille liikmete hulka kuulub ka Tesla tegevjuht Elon Musk, kohtub presidendiga uuesti reedel. Uber on üks paljudest tehnoloogiaettevõtetest, mis on mures Trumpi kehtestatud immigratsioonipiirangute pärast ning loonud kolme miljoni dollari suuruse fondi kannatanute abistamiseks, kirjutab BBC.

Travis Kalanick teatas alluvatele oma otsusest neljapäeval. «Minu nõukojaga liitumine ei olnud mõeldud heakskiiduna presidendile või tema agendale, kuid kahjuks seda täpselt sellisena võeti,» kirjutas Kalanick ja märkis, et rääkis veel neljapäeva hommikul Trumpiga immigratsioonikorralduse probleemidest.

Uberi juhi taandumisotsuse kiitis heaks sõltumatute juhtide gild, mis esindab Uberi juhte New Yorgis. «See on oluline solidaarsuse näitamine sisserändajaist juhtidega, kes on aidanud Uberi üles ehitada ja keda on ainuüksi New Yorgis üle 40 000,» ütles grupi asutaja Jim Conigliaro.

Sotsiaalmeedias on käima lükatud kampaania #DeleteUber, kuna teenusele heidetakse ette streigilõhkumist möödunud nädalavahetusel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles