Investor Mari: sain kätte, mida tahtsin (1)

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari
Investor Mari Foto: .

Tegin kolmapäeval ära ostu, millest olen juba mõnda aega unistanud.

Kasutasin ära pikalt tõusnud LHV aktsia mõnepäevast langust ning ostsin tasemelt 9,27 eurot sada aktsiat. Eks aeg näitab, kas ikkagi kiirustasin ostuga, aga vähemalt eile pööras LHV aktsia jälle kergele tõusule.

Miks see LHV mulle nii ahvatlev on tundunud? Eriti arvestades seda, et minust palju kogenumad investorid on LHV aktsiad juba maha müünud ja kasumi välja võtnud. Tegu on tugeva kodumaise pangaga, mille suhtumine klientidesse mulle meeldib. Samuti on sümpaatsed juhtide ja omanike väljaütlemised.

Jättes kõrvale emotsionaalse poole, millest investeerimisel kindlasti ei tohi lähtuda, on panga tulemused olnud seni tugevad. Järgmisel nädalal avalikustab pank neljanda kvartali ja auditeerimata aastatulemused, mis ootuste kohaselt on head. Ja muidugi ei tohi unustada LHV tugevaid pensionifonde, mis garanteeritult kasvavad.

Olen nüüd veidi rohkem kui kolm nädalat investeerimisega tegelenud ja julgustav on näha, et olen vahepeal ka mõne euroga plussis. Muidugi on see kommiraha ja aeg liiga lühike üldse mingite järelduste tegemiseks, aga hirmu investeerimise ees võtab kõvasti vähemaks. Ma polegi kohe jubedalt kõrbenud!

Kui seni olen 7000-eurosest pärandist ostnud aktsiaid ja fondiosakuid, siis nüüd teen juba arvutusi, palju suudaksin iga kuu investeerimise tarbeks palgast säästa. Praegu tundub, et minu enam-vähem keskmisest palgast on vähemalt sada eurot ikka võimalik iga kuu kõrvale panna. Postimehe majandustoimetus lubas lähiajal teha põhjaliku loo sellest, kas ja kuidas saja euro kaupa investeerida, loodan, et saan sellest lisainspiratsiooni.

Investor Mari portfell 2. veebruaril:

  • 81 Merko Ehituse aktsiat, ostuväärtus 746 eurot, turuväärtus 752,49.
  • 54 Tallinna Vee aktsiat, ostuväärtus 745 eurot, turuväärtus 745 eurot.
  • 26 Jaapani indeksfondi osakut, ostuväärtus 994 eurot, turuväärtus 905,54 eurot.
  • 2000 Šiaulių panga aktsiat, ostuväärtus 920 eurot, turuväärtus 918 eurot.
  • 100 LHV aktsiat, ostuväärtus 927 eurot, turuväärtus 944 eurot.

Investor Mari on Postimehe väljamõeldud investor, kes investeerib päris raha väikeste summade haaval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles