Apple´i turuväärtus läheneb uuesti 700 miljardile dollarile

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters

Nädala alguses avalikustatud edukad majandustulemused ning Samsungilt tagasi võidetud nutitelefonide turuliidri positsioon on tublisti kergitanud Apple´i turuväärtust.

Eilse börsipäeva jooksul kallines USA tehnoloogiafirma aktsia 6,1 protsenti 128,75 dollarile, mis teeb iPhone´ide tootja turuväärtuseks 675,6 miljardit dollarit.

Kauplemispäeva käigus käis Apple´i turuväärtus teisel pool 700 miljardi dollari piiri ära esimest korda käis 2014. aasta novembris, kauplemispäeva lõpu seisuga jõuti selle tulemuseni 2015. aasta veebruaris.

2016. aastal käigus langes Apple´i turuväärtus kehvade majandustulemuste tõttu ka alla 500 miljardi dollari piiri, kuid nüüd on aktsia jälle kasvule pööranud.

Eelmises kvartalis müüs Apple 78,3 miljonit mobiiltelefoni iPhone, mis oli viis protsenti enam kui aasta tagasi ning rohkem kui enamik analüütikuid ootas.

Apple'i eelmise kvartali käive kasvas ajaloo kõrgeimale tasemele 78,4 miljardi dollarini ning see ületas nii ettevõtte enda kui ka analüütikute prognoose. Apple'i kasum langes 2,6 protsenti 17,9 miljardi dollarini, aga kasum aktsia kohta kasvas 2,4 protsenti 3,36 dollarini aktsia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles