Texase kohus määras Facebookile ja Oculusele varguse eest hiigeltrahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oculus Rifti virtuaalprillid.
Oculus Rifti virtuaalprillid. Foto: Sipa USA/Bizu Tesfaye/Sipa USA

USA kohus otsustas kolmapäeval, et sotsiaalvõrgustik Facebook ja neile kuuluva Oculus Rifti loojad peavad tasuma trahvi summas 500 miljonit dollarit mängutarkvara tootvale firmale ZeniMax, mille esitatud hagi kohaselt varastas sotsiaalhiid nende virtuaalreaalsuse tehnoloogia.

Texase vandekohtu kohtutoimikute kohaselt rajas Facebookile kuuluv Oculus oma Rift-peakomplektis kasutatava tarkvara ZeniMaxilt varastatud virtuaalreaalsuse tarkvaras kasutatavale tehnoloogiale.

Hagi järgi arendas Oculuse asutaja Palmer Luckey virtuaalreaalsuskomplekti, kasutades selleks mängutarkvaratootjalt ebaseaduslikult omastatud lähtekoodi.

ZeniMax väljendas otsuse peale rahulolu ja märkis, et Oculus rikkus kahepoolseid lepinguid, mille alusel nad oma eksklusiivses omandis olevat murrangulist VR-tehnoloogiat jagasid.

ZeniMaxi juhatuse esimees ja tegevjuht Robert Altman ütles avalduses, et tehnoloogia on nende äritegevuse alus ning neile kuuluva intellektuaalse omandi vargust peavad nad väga tõsiseks rikkumiseks.

Facebook omandas Oculuse 2014. aastal enam kui kahe miljardi dollari suuruse tehinguga ning alustas Rifti-peakomplektide müüki, millega sotsiaalmeediahiid soovib kanda kinnitada virtuaalreaalsuse maastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles