Maksuametile jäi mullu vahele 66 petturit

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliameti peadirektori asetäitja Janno Reitmann ja teabeosakonna juhataja Janek Leis
Maksu- ja Tolliameti peadirektori asetäitja Janno Reitmann ja teabeosakonna juhataja Janek Leis Foto: Eero Vabamägi

Maksuamet saatis eelmisel aastal prokuratuuri 16 kriminaalasja. Kokku jäi maksuametile vahele 12 kuritegelikku gruppi, kuhu kuulus 66 inimest. 

Kuritegelikest gruppides 8 tegeles maksukuritegevusega, 2 salakaubaveoga ning 2 narkoveoga.

«See on ka üks osa meie tööst, et inimesed ennast ausas keskkonnas turvaliselt tunneksid. Ka kuritegelikul teel saadud vara konfiskeerimise osas on meie jõudlus paranenud ja saame seda vara riigile paremini tagasi,» rääkis maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Rivo Reitmann.

Tubaaktsiisi laekus eelmisel aastal 102,3 protsenti eelarvest, ehk 4,26 protsenti rohkem. Samas on suurenenud legaalse sigaretipaki ja salasigarettide hinnavahe.  Kokkuvõttes on salasigarettide turg võrreldes 2012. aastaga oluliselt kahanenud, kuid 2016. aastal oli väike tõus.

Alkoholiaktsiisi laekus eelmisel aastal 101,2 protsenti eelarvest, ehk 3 miljonit eurot oodatust rohkem.  Maksu- ja tolliameti teabeosakonna juhataja Janek Leisi sõnul ei ole salaalkoholi kogus turul oluliselt muutunud, kuid üldine alkoholi tarbimine on langenud.

Kütuste salaturu maht on vähenenud 3 miljoni euro võrra. «Selle põhjuseks on tagatiste süsteem. Lisaks hakkasime maksustama ka salakütust. Kui sa jäid salakütusega vahele, pidid maksma vastavalt õigele maksumäärale,» rääkis Leis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles