Ikea uudis muutis Läti kaupmehed tusaseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea pood Stockholmi külje all
Ikea pood Stockholmi külje all Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Ikea saabumisega Lätisse väheneb kodumaiste mööblipoodide turuosa Lätis, ütles Läti kaupmeeste liidu president Henriks Danusēvičs BNS-ile.

«Ma usun, et kaotame umbes kümme protsenti kodumaisest turust välisettevõtetele,» ütles Danusēvičs. Tema sõnul peaks Läti proovima veenda Ikeat, et ettevõte toodaks osa riigis pakutavast tootevalikust Lätis ning see osa peaks olema nii suur kui võimalik.

«Riigi ülesanne on saavutada võimalus, et kui Ikea Lätis kaupluse avab, siis see peaks arendama ka kohalikke ettevõtteid, kes selliste ettevõtete jaoks tooteid valmistavad,» rääkis Danusēvičs.

Ta lisas, et kaupmeeste liit tervitaks Ikeat oma liikmena. «Tegemist on ettevõttega, millel on suurepärane müügikogemus,» ütles Danusēvičs ning lisas, et kodumaised ettevõtted võiksid Ikealt palju õppida.

Lätis avatakse esimene Ikea mööblipood 2018. aasta augustis Riia lähistel Stopiņi piirkonnas, mille ehitus algab sel kevadel. Esimene ja seni ainus Ikea pood Balti riikides avati 2013. aastal Vilniuses.

Ikea on rajatud 1943. aastal ning ettevõttel on umbes 400 kauplust ligi 50 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles