Eesti Energia pole siiani suutnud uue kollektiivleppeni jõuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Narva elektrijaam
Eesti Energia Narva elektrijaam Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Eesti Energia kollektiivleping Narva elektrijaamade ja õlitehase töötajatega kaotas kehtivuse 31. detsembril, läbirääkimised lepingu sõlmimise üle pole kuigi hästi läinud ja ametiühingud valmistuvad nii riikliku lepitaja poole pöördumiseks kui protestiaktsioonideks, kirjutab Põhjarannik.

Narva energeetikute ametiühingu liider Andrei Zaitsev rõhutas, et läbirääkimised uue kollektiivlepingu üle elektrijaamades ja õlitehases jätkuvad. «Võib öelda, et läbirääkimised kulgevad keeruliselt,» märkis Zaitsev. Tema sõnul on ametiühingud lähedal töökonfliktile.

ASi Enefit Energiatootmine töötajatest üle viiesaja on Narva energeetikute ametiühingu liikmed ning üle saja kuulub kaevurite ja energeetikute sõltumatusse ametiühingusse. Viimase esimees Vladislav Ponjatovski sõnas, et läbirääkimised võib juba edutult lõppenuks lugeda, seepärast valmistuvad ametiühingud riikliku lepitaja poole pöörduma.

«Põhiprobleem on selles, et töötajate hüved tahetakse ettevõttes rahasse üle viia ning töötasu sisse lülitada,» selgitas Ponjatovski neid hüvesid loetledes: lisatasu töö eest õhtu- ja öötundidel ning riigipühadel, seitse lisapuhkusepäeva, toetused tööjuubelite puhul.

Ametiühingud kaaluvad juba ka protestiaktsioonide korraldamist, mis siiski ei hõlma tootmise seiskamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles