Kaunissaare: 80 protsenti Rail Balticu kaubamahtudest peaks tulema üle maanteelt (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarong. Pilt on illustratiivne.
Kaubarong. Pilt on illustratiivne. Foto: ArvoMeeks / Valgamaalane

Rail Balticu koordinaator majandusministeeriumis Kristjan Kaunissaare selgitas, et täiendavad kaubamahud Rail Balticu trassile peaksid tulema praegu maanteel liikuvate kaubamahtude pealt.

«Me oleme arvestanud, et umbes 80 protsenti raudteel veetavast kaubast tuleb üle maanteelt,» märkis ta «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus.

Geograafilises plaanis peaks täiendavad kaubamahud tulema tema sõnul Soomest ja Loode-Venemaalt, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tänase seisuga pole teada, millises mahus rahastab Euroopa Liit Rail Balticu projekti alates aastast 2021. Kaunissaare selgitas, et teisipäeval allkirjastatud kokkuleppe kohaselt eeldavad Balti riigid, et Rail Balticut finantseeritakse samades proportsioonides seni saadud toetustega. Kui rahastamine märkimisväärselt väheneb, pole Kaunissaare sõnul välistatud ka projektist loobumine.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles