Tõnis Oja kommentaar: kütusefirmad võtavad viimast

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Oja.
Tõnis Oja. Foto: Postimees

Kui Postimees rääkis möödunud nädalal suuremate kütusefirmadega täna kehtima hakkavate aktsiiside mõjust mootorikütuste jaehinnale, siis ähvardasid nad järgmisel nädalal suure hinnatõusuga. Praegu veel Statoili kaubamärki kasutava Circle K mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi rääkis koguni kõigi aegade suurimast hinnatõusust jaeturul.

Vaadates, kuidas mootorikütuste jaehinnad on viimastel päevadel muutunud, võib üsna kindlalt väita, et kütusemüüjad püüavad enne aktsiisitõusu võtta viimast ning on enne aktsiisitõusu marginaali kasvatanud.

Eile hommikul oli bensiini hind automaattanklates kerkinud 1,204 euroni liiter. Nädal aega tagasi, 24. jaanuari hommikul, maksis bensiiniliiter samades tanklates 1,167 eurot, mis tähendab, et hind on tõusnud 3,7 senti. Viimasel nädalal on stabiilne olnud nii nafta hind kui ka dollari kurss, mis mõlemad mõjutavad kütuse lõpphinda tanklates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles