DNB ja Nordea esitasid liitpanga loomiseks konkurentsiametile taotluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panganduse juht Inga Skisaker ja DNB esindaja Mats Wermelin Riias toimunud pressikonverentsil.
Nordea panganduse juht Inga Skisaker ja DNB esindaja Mats Wermelin Riias toimunud pressikonverentsil. Foto: JUSS SASKA

Norra DNB Bank ASA ja Rootsi Nordea Bank AB esitasid Eesti konkurentsiametile taotluse oma Baltikumi üksuste ühendamiseks ühisfirma Indy AB omanduses.

Nordea ja DNB pangad teatasid möödunud aasta augustis, et ühendavad enda äritegevuse Eestis, Lätis ja Leedus, luues uue ühendpanga. Panga peakontor tuleb Eestisse.

Novembris teatasid osapooled, et ühendpanga juhatuse esimeheks saab Erkki Raasuke.

Kava kohaselt peaksid vajalikud load pankade Balti üksuste ühendamiseks olema käes käesoleva aasta veebruari lõpuks. Ühendpanga nime ja kaubamärki esitletakse avalikult veebruaris.

Nordeal ja DNB-l on ühendatud pangas võrdne hääleõigus, kuid erinev osaluse suurus, mis peegeldab ühisesse panka tehtava panuse suhtelist väärtust tehingu lõpule viimise hetkel. Tehing sõltub regulaatorite heakskiidust ja tingimustest ning algselt plaaniti see lõpuni viia 2017. aasta teises kvartalis. Kuni kõikide vajalike kinnituste saamiseni tegutsevad mõlemad pangad eraldi.

Pankade teatel sobivad Nordea ja DNB äritegevused Balti riikides suurepäraselt kokku ja täiendavad üksteist. Nordea on saavutanud hea positsiooni suurettevõtete segmendis, samas kui DNB on tugev väike- ja keskmise suurusega ettevõtete segmendis, märkisid osapooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles