Asekantsler: suurem kütuseaktsiis Eestis hüppelist hinnatõusu ei põhjusta (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 09DEC14.
Pildil Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
TALLINN, EESTI, 09DEC14. Pildil Rahandusministeeriumi asekantsler Dmitri Jegorov tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsleri Dmitri Jegorovi sõnul ei too kütuseaktsiisi tõus Eestis kaasa üldist hinnatõusu, märkimisväärne on vaid lahja alkoholi aktsiisi tõus, mis kergitab pooleliitrise pudeli või purgi õlle ja siidri hinda umbes 20 senti, vahendab ERRi uudisteportaal telesaadet «Terevisioon».

Jegorov märkis, et mootorikütuste puhul pole jaemüügi hinda võimalik öelda, kuna selle määrab ikkagi müüja. Ta lisas, et kolmapäevast, 1. veebruarist lisandub bensiini hinnale koos käibemaksu ja uue aktsiisimääraga 5,6 senti liitri kohta, diislikütusele 5,4 senti.

Jegorov ütles, et aktsiisikaupade nagu kütuse, alkoholi ja tubaka puhul tuleb arvestada, et müüjad on seda ette varunud.

«See aitab tasandada hinnatõusu. Alkoholi puhul on ilmselt kõige suuremad varud ja hinnatõusu pole veel märgata. Kõige enam varutakse viina, mõni müüja koguni aasta jagu,» rääkis Jegorov.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles