Video: Tallinna plaanitakse virtuaalse reaalsuse elamuskeskust

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tallinnale õhust: Noblessneri sadamaala
Vaated Tallinnale õhust: Noblessneri sadamaala Foto: Raigo Pajula

Tallinnas asuvas Noblessneri sadamalinnakus plaanitakse 2019. aastal avada külastajatele Põhja-Euroopa esimene virtuaalreaalsuse elamuskeskus.

Noblessneri valukoja arendusjuhi Elena Natale sõnul on plaanitava keskuse juures ainulaadne, et lisaks virtuaalsele reaalsusele on plaanitav ruum elamuslik ka ilma VR-prillideta. «Kuna Noblessneri valukoja hoone on juba iseenesest nii suurejooneline, siis soovime luua ruumi, mis oleks huvitav ka siis kui külaline parasjagu virtuaalmaailmas ei viibi,» rääkis Natale.

Keskuse teostuse eest vastutava Motori loovjuhi ja Eesti Digikeskuse juhatuse liikme Andrus Kõresaare sõnul oleks VR-keskus Eesti meelelahutusturismi seisukohast väga tähtis.

«VR on meelelahutustööstuse tulevik, mille toome Eestisse. Sellise keskuse loomine Tallinnasse suurendab meelelahutusturismi Eestis ja loob põhjuse, miks Tallinnasse tulla. Elamuskeskuse süžeeteljeks on lugu, mis on ajendatud Noblessneri sadama autentsest ajaloost – müstiline ja ainulaadne,» kinnitas ta.

VR elamuskeskusesse on kavas rajada erinevad liikuvad interaktiivsed eksponaadid, mis pakuvad avastamisrõõmu ja põimivad sisse mängulisust. Plaanitava keskuse temaatika keskmes on ümbermaailmareis, kus külastajate eesmärk on katsetada erinevaid fantaasiaküllaseid teadusleiutisi.

Vaata juuresolevast videost, milline plaanitav keskus välja näeb.

UUESTI TULEVIKKU – VIRTUAALSE REAALSUSE ELAMUSKESKUS NOBLESSNERI VALUKOJAS from MOTOR on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles