Simson: tasuta ühistransporti uue aasta algusest ei tule (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmisel sügisel ametisse saanud valitsus lubas 2018. aastast käivitada tasuta maakonnasisese bussisõidu ehk leida raha maakonnasisestel liinidel teenitava piletiulu kompenseerimiseks, kuid nüüd tunnistab majandusminister Kadri Simson, et nii ei lähe.

«Tänasel päeval sõlmivad maakonna bussiliinide graafikuid ja lepinguid maavalitsused, mis kaovad ära 1. jaanuarist 2018,» ütles majandusminister Kadri Simson (Kesk) ERRi raadiouudistele. Ministri sõnul võib olla kindel, et oma ameti kaotavad maavanemad ei ole kõige innukamad tasuta ühistranspordi ettevalmistamisel.

«Nii et 1. jaanuarist ühistransport ei käivitu,» tunnistas Simson. Seni on tegelenud maakondlike transpordiküsimustega maavalitsused ja nende kadumisel võtavad need ülesanded üle maakondlikud ühistranspordikeskused. Viieteistkümnest maakonnast on need praegu olemas neljas.  

«Sel hetkel, kui maavalitsust pole ja ühistranspordikeskust pole  jõutud veel luua, peab ülesande ajutiselt üle võtma maanteeamet,» selgitas Simson. Ta toonitas, et maakonnasisese ühistranspordi korraldamiseks on valdavalt sõlmitud seitsme- kuni kümneaastased lepingud ja need jäävad kehtima.

Simson loodab, et tasuta ühistransport õnnestub käivitada 2018. aasta jooksul.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles