Tööstustoodang suurenes mullu kaks protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallitööstus.
Metallitööstus. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Esialgsetel andmetel tootsid tööstusettevõtted 2016. aastal 2 protsenti rohkem toodangut kui aasta varem, teatas statistikaamet. Toodang suurenes energeetikas ja töötlevas tööstuses, kuid vähenes mäetööstuses.

Kui 2016. aasta alguses vaheldusid töötleva tööstuse toodangus langus ja tõus, siis alates septembrist toodangu maht võrreldes varasema aasta sama kuuga suurenes pidevalt, teatas statistikaamet. Möödunud aastal toodeti töötlevas tööstuses kokku 2 protsenti rohkem toodangut kui 2015. aastal.

Toodang ületas varasema aasta mahtu rohkem kui kahes kolmandikus tööstusharudes. Positiivselt mõjutasid toodangu mahu kasvu suurema osatähtsusega tööstusharud: puittoodete tootmine suurenes 6 protsenti, elektriseadmete tootmine 14 protsenti, mööblitootmine 4 protsenti, tekstiilitootmine 13 protsenti. Negatiivselt mõjutasid toodangu mahu kasvu elektroonikaseadmete, metalltoodete ja keemiatoodete tootmine, kus toodang vähenes.

Eelmisel aastal suurenesid nii eksport kui ka müük kodumaisele turule 2015. aastaga võrreldes ligi 2 protsenti. Välisturule müüdi 69 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust.

Tööpäevadega korrigeeritud andmetel suurenes tööstustoodang 2016. aasta detsembris 2015. aasta detsembriga võrreldes 10 protsenti, sealhulgas töötleva tööstuse toodang 8 protsenti. Detsembris toodeti elektrit 22 protsenti ja soojust 17 protsenti rohkem kui 2015. aasta detsembris.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2016. aasta detsembris tööstuses kokku 1 protsendi vähem toodangut kui novembris, sealhulgas töötlevas tööstuses 1 protsendi rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles