Eesti Loto kesksüsteemi arendamise õigus läks Austria lotofirmale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria lotofirma abil peaks elu Eesti lotomängijate jaoks peagi lihtsamaks muutuma.
Austria lotofirma abil peaks elu Eesti lotomängijate jaoks peagi lihtsamaks muutuma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Loto uue kesksüsteemi hanke võitis Austria lotofirma Novomatic Lottery Solutions (NLS), kellele makstakse seitsme aasta vältel kokku suurusjärgus 3,5 miljonit eurot.

Eesti Loto juhatuse esimehe Heiki Kranichi sõnul on olemasolev kesksüsteem ajale jalgu jäänud, sellega on raske uusi mänge liidestada ning kasutusmugavust tagada, mistõttu on uue kesksüsteemi hankega juba mitu aastat tegeletud, vahendab ERRi uudisteportaal.

Uues süsteemis saab näiteks olema e-rahakott, kuhu tehakse ühekordselt ülekanne ja ei ole vaja iga kord pangas käima hakata, nagu praegu peab. Kranichi sõnul osalesid hankes kõik maailma tuntumad hasartmängutarkvara tootjad, kuid ükski neist ei pakkunud lahendust, mis olnuks Eesti Loto jaoks piisavalt paindlik ja nüüdisaegne.

Seetõttu tühistati hange ja tehti uus, kuhu tuli rohkem osalejaid, kellest parima ja hea hinnaga lahenduse pakkus Austria päritolu Novamatic Lottery Solutions, kelle teenuste eest maksab Eesti Loto järgmise seitsme aasta jooksul 500 000 eurot aastas ehk kokku suurusjärgus 3,5 miljonit eurot.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles