Investor Mari flirdib Leeduga (1)

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Pärast paarinädalast passimist otsustasin siiski uue investeeringu teha. Kuna tahan mune eri korvides hoida, siis olen juba mõnda aega jälginud lisaks Eesti aktsiatele ka Läti ja Leedu omasid.

Nüüd sain julgustust Postimehes ilmunud loost, kus analüütikud soovitavad Šiaulių panga aktsiat. Tegin ostu ära, sest kui jään veel ootama, siis läheb nii nagu Harju Elektriga.

Süda tilgub verd, kui sellele ettevõttele mõtlen. Olin liiga kitsi ja õngitsesin jaanuari alguses mitu päeva Harju Elektrit liiga madala hinnaga. Arvasin, et hea uudise peale tõusnud aktsia hakkab varsti langema. Aga tühjagi. Heale uudisele suurest tellimusest järgnesid hoopis uued head uudised ja aktsia muudkui kerkis, kuuga on tulnud tõusu pea 19 protsenti. Tõsi, eile tegi aktsia 1,76-protsendise languse. Praegu olen otsustanud ootama jääda ja vaadata, mis edasi saab, kuigi võib-olla kahetsen juba paari kuu pärast ka seda edasist passimist.

Sestap otsustasin Šiauliųga kohe tegutseda. Ostsin eile 2000 panga aktsiat, hinnaga 0,460 eurot, teenustasu maksin 4,84 eurot. Nagu eespool öeldud, sain tuge analüütikute soovitustest, kelle hinnangul on selle panga väljavaated head. Laenud ja hoiused kasvavad, halbade laenude mahakandmine väheneb. Lisaks on Leedu muutumas Eesti asemel Balti riikide priimuseks.

Natuke mõjutas minu otsust ka see, et saan ehk sel mikroskoopilisel viisil piirkonna majandust ergutada. Kui Tallinna börs on uimane, siis Leedus ja Lätis on asjad veel hullemad. Iga väiksemgi ergutus kulub neile ära.

Tallinna Vee halvad uudised tulid ka eelmisel nädalal ära. Konkurentsiameti ja Tallinna Vee vahel aastaid kestnud tariifivaidluses jättis ringkonnakohus ettevõtte apellatsioonikaebuse rahuldamata, see pani reedel aktsia 2,16 protsenti kukkuma. Esmaspäeval järgnes aga väike tõus, nii et väga murelik ma veel pole. Targemate inimeste hinnangul on suurem osa sellest negatiivsest uudisest juba ammu aktsiahinnas sees ja suurt pauku ei tulegi.

Mis edasi? Endiselt hoian silma peal LHV-l. Vahepeal päevasiseselt pea kümne euroni kerkinud aktsia on hakanud vaikselt allapoole tulema. Natuke veel ootan ja vaatan. Loodan, et suudan õiget hetke tabada.

Investor Mari portfell praegu:

  • 81 Merko Ehituse aktsiat, ostuhinnaga 9,21 tk, teenustasu 4,49.
  • 54 Tallinna Vee aktsiat, ostuhinnaga 13,8 tk, teenustasu 4,49.
  • 26 Jaapani indeksfondi osakut, ostuhinnaga 35,89 tk, teenustasu 13,71.
  • 2000 Šiaulių panga aktsiat, ostuhinnaga 0,460 tk, teenustasu 4,84 eurot.

Investor Mari on Postimehe väljamõeldud investor, kes investeerib päris raha väikeste summade haaval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles