Swedbank: kui palju hakkab Coop Pank teenustasu võtma?

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häireid võib esineda ka sularahaautomaatide töös.
Häireid võib esineda ka sularahaautomaatide töös. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Swedbank tervitab uue panga Coop Pank fookust keskenduda maapiirkondadele , küsib ta siiski, et kui palju hakkab Coopi klientidele sularaha väljavõtmine maksma.

Swedbanki kommunikatsioonijuht Mart Siilivask ütles, et uue panga plaanide osas on palju lahtist. Näiteks pole teada see, kui palju tuleb sularahateenuse kasutamise eest teenustasu maksta.

«Ehk siis on keeruline ennustada ka seda, kuidas kliendid teenused vastu võtavad. Kuid üldises plaanis maapiirkondade inimesed uue panga teenustest ja võimalustest ju ainult võidavad,» rääkis Siilivask.

Küsimuse peale, et kas Coop Panga jõuline laienemine maapiirkondade kauplustesse ärgitab ka Swedbanki senisest rohkem maal sularaha pakkuma, vastas Siilivask, et neil ei ole praegu laienemise plaane.

Swedbank teatas 2015. aastal sügiselt, et nad lõpetavad peagi pangabussi teenuse pakkumise ning selle asemel saab sularaha välja võtta maapoodidest. «Hakkasimegi pakkuma teenust neis kohtades, kus meil enne käis pangabuss. Sularaha kättesaadavus oli see, mida meie kliendid neis kohtades meilt ootasid ning seetõttu ka antud teenus valmis ehitatud sai.»

Swedbank pakub praegu «sularaha poest» lahendust 37 maapoes üle Eesti.

Siiski on Siilivaski sõnul rõõmustav, et uus pank paneb fookuse just turu sellele osale, kus viimastel aastatel on olnud pigem vähem konkurentsi, pakkudes tarbijale väljaspool suurlinnu rohkem valikuid.

Coop Eesti konkurendid jaekaubanduses tervitavad samuti panga loomise plaani. «Coop Eesti plaan oma äri pangandusega siduda on pikas perspektiivis õige samm. Kindlasti loob pangandus jaekaubandusega hea sünergia,» rääkis Rimi Eesti juht Vaido Padumäe.

«Lühiajaliselt ei näe ma, et see Coopile konkurentsieelise annaks. Pigem nõuab see investeeringuid, mille tasuvust täna on keeruline hinnata,» lisas ta.

Eesti Kaupmeeste Liidu ja Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp ütles, et Coopi laienemine pangandusse on väga huvitav ja julge ettevõtmine, mis loob jaekaubanduses uusi võimalusi.

«Samas hakkavad nad võistlema suuremate tegijatega pangandusturul, kellel on krediidihind üks ja arenduste ning klientide mahud on hoopis suuremad. See on kindlasti suur väljakutse, aga samas ka võimalus,» märkis Puusepp.

Eesti suurim jaekaubandusgrupp Coop Eesti teatas täna, et ostab Moskva Pangale kuulunud Eesti Krediidipanga aktsiad. Samaaegselt Coop Eestiga omandab osaluse Inbank, panustades panga arendamisse nõuandja ja finantsinvestorina. Uue panga nimeks saab sügisest Coop Pank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles