Ikea ostis Leedus tuulepargi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark
Tuulepark Foto: Peeter Langovits

Rootsi mööblikontsernile Ikea Groupile kuuluv IRI Investment Lithuania ostis 45-megavatise tuulepargi Mažeikiai piirkonnas Loode-Leeedus.

Tuulepark koosneb 19 turbiinist ning avati kuus kuud tagasi. Tegemist on grupi esimese investeeringuga Balti riikides ning tehing viiakse lõpuni märtsis.

Tuulepargi operaatori Pamario Jėgainių Energija müüs Orion Asset Management, tehingu väärtust ei avaldatud. Pargi ehitamine maksis 72 miljonit eurot.

«Me investeerime taastuvenergiasse, et toetada oma ettevõtet ning kiirendada üleminekut vähese süsihappegaasiheitega majandusele. See omandamine toob meid lähemale meie eesmärgile toota 2020. aastaks sama palju taastuvenergiat kui me energiat tarbime,» ütles Ikea jätkusuutlikkuse juht Steve Howard pressiteates.

Ikea Group teatas, et soovib 2020. aastaks saada energeetiliselt sõltumatuks ning saada toimimiseks vajalik energia taastuvatest energiaallikatest. Grupile kuulub 415 tuuleparki ja 730 000 päikesepaneeli.

Ikea Group on eraldanud 3 miljardit eurot taastuvenergia investeeringuteks. Grupp on alates 2009. aastast investeerinud 1,5 miljardit ning plasanib veel investeerida 600 miljonit eurot tuule– ja päikeseenergiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles