Millised muutused ootavad Eesti tööturgu?

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupidaja
Raamatupidaja Foto: Panther Media/Scanpix

Kui seni on hinnatud, et spetsialist oleks oma valdkonnassüvitsi minevate teadmiste jaoskustega, siis üha rohkem inimesi, kes oskavad oma teadmisi siduda ka teiste valdkondadega ning sealt pärit inimestega koos töötada, märkis OSKA juhtiv koordinaator Terje Kaelep.

Kui võrrelda tööjõuvajadust ja koolituspakkumisi, siis tööjõu ja oskuste vajaduse prognoosisüsteemi OSKA uuringus osalenud ekspertide hinnangul koolitatakse praegu Eestis liiga palju sotsiaaltöötajaid ja raamatupidajaid, selgus Äripäeva korraldatud Tööstusuudised.ee tööjõukonverentsil.
 
Ka masina- ja metallitööstuses on koolituspakkumised ja tööjõuvajadus tasakaalust väljas.
Siin on ekspertide sõnul peamised probleemid seotud töötajate oskustega ning selle põhikutseala lõpetajate tööle minemisega välismaale.
 
Need valdkonnad aga, mida koolituspakkumised piisavalt ei kata, on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning metsamajandus ja puidutööstus. Loe edasi Äripäevast.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles