Trumpi käsk viis Google’i paanikasse: moslemeist töötajad kutsutakse kiiresti naasma (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Susan Walsh/AP

Tehnoloogiagigant Google kutsus oma üle maailma ringi reisivaid moslemeist töötajaid kiiresti USA-sse naasma – põhjuse andis selliseks erakordseks sammuks president Donald Trumpi korraldus mitte lubada riiki seitsme moslemiriigi elanikke.

Trumpi korraldusel on keelatud kuni uute juhtnöörideni riiki siseneda Süüria põgenikel. Kuue riigi – Iraani, Jeemeni, Somaalia, Liibüa, Sudaani ja Iraagi – kodanikele on keelatud anda viisasid järgneva kolme kuu jooksul ja neil on keelatud USA-sse siirduvatele lennukite pardale astuda, kirjutab BBC.

Google teatas, et on mures iga meetme pärast, mis takistavad taletidel USA-sse pääsemist. USA tehnoloogiaettevõtted on palganud neist riikides töötajaid seni spetsiaalse H1-B viisa abil. Juba on laekunud teateid, et lennukitesse pole lubatud ka neil, kel see viisa varasemast olemas.

Hetkel on Google tagasipöördumise kutse edastanud 100 oma töötajale.

Microsoft on oma aktsionäridele teatanud, et uued immigratsioonireeglid võivad mõjutada kontserni äritegevust. Facebooki liider Mark Zuckerberg postitas täna oma ajajoonele kande, milles tuletas Donald Trumpile meelde, et Ameerika on immigrantide riik ning ka tema ja ta kaasa esivanemad on kõik sisserännanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles