Analüütik Tallinna Veest: langus tuleb väiksem kui eelmise kohtuastme negatiivse uudise puhul

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV peahoone.
LHV peahoone. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

LHV vanemanalüütiku Joonas Joosti hinnangul teeb Tallinna Vee aktsia seoses eilse ringkonnakohtu otsusega täna läbi küll languse, kuid see tuleb madalam kui eelmise kohtuastme negatiivse uudise puhul, kirjutab Äripäev.

Joost tõi välja, et 2015. aasta 8. juunil avaldatud esimese astme ehk halduskohtu negatiivse otsuse järgselt langes Tallinna Vee aktsia hind kahe päeva jooksul 17,3 protsenti ehk 15,6 eurolt 12,9 eurole.

«Väga oluline on aga meeles pidada, et kogu langus ei tulnud siiski reaktsioonina uudisele, vaid samale ajale langes ka dividendide õiguse lõppemine,» selgitas Joost.

Analüütiku sõnul võib dividendidega korrigeeritult pidada halduskohtu otsusega seotud languseks 1,80 eurot ehk 11,5 protsenti.

«Ettevõtte aktsia oli dividendide ja ka võimaliku positiivse kohtulahendi ootuses uudisele eelneva kahe kuu jooksul suurusjärgus 10 protsenti tõusnud ning 15,6eurone sulgemishind oli ka Tallinna Vee aktsiale eelneva kaheksa aasta tipp,» rääkis Joost.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles