Kohtuvaidlus viis Tallinna Vee aastakasumi langusesse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Ettevõtte 2016. aasta müügitulu oli 58,98 miljonit eurot, kasvades möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 5,5 protsenti ehk 3,05 miljonit eurot. Samal ajal langes AS Tallinna Vesi 2016. aasta puhaskasum võrdluses eelmise aastaga 7,4 protsenti ehk 1,47 miljonit eurot, teatas ettevõte börsile.

Puhaskasumi 7,4 protsendi ehk 1,47 miljoni euro suurune langus on suuresti seotud tariifivaidlusega seonduvate õigusabikuludega, teatas ettevõte. Samuti mõjutas puhaskasumit negatiivselt ka Swap lepingute ümberhindamise tulemus.

Brutokasumi 3,1 protsendi ehk 1,01 miljoni euro suurune tõus on seotud arvestatava müügikasvu, suurenenud toruehitus- ja asfalteerimisteenuste kasumi ning vähenenud kemikaalikuludega, mida tasakaalustasid suurenenud muud tootmisega seotud otsekulud, palga- ja amortisatsioonikulud.

AS Tallinna Vesi tariifid on külmutatud 2010. aasta tasemel, mistõttu sõltub põhitegevuse tulu, s.o veevarustus- ja reoveeteenuste müügist teenitud tulu, muutus täiel määral tarbimisest. Kui põhitegevuspiirkonnas veevarustus- ja reoveeteenustelt teenitud tulu kasvas, siis teeninduspiirkonna-välistelt aladelt saadava tulu osas toimus kerge langus. Suurim müügikasv tulenes toruehitus- ja asfalteerimisteenustelt, mis suurenesid võrreldes 2015. aastaga 1,8 miljoni euro võrra. Ettevõtte otsib jätkuvalt võimalusi kasvatada mitte-regulatiivsete teenuste äri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles