Vastlakuklite hinnad näivad euro valguses soolasemad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlakuklid.
Vastlakuklid. Foto: Margus Ansu

Läinud vastlapäeval tehtud ülevaate järgi jäid vastlakuklite hinnad vahemikku 4,90-7,80 krooni. Tänavu, eurohindade valguses näivad kuklite hinnad soolasemad.

Hinnavahemik 4,90-7,80 krooni oleks eurodesse pandult 31 kuni 50 senti. Juba paari-kolme kuklimüüja küsitlus näitas, et pigem algavad tänavu kuklihinnad selle vahemiku ülemisest piirist. Üsna odava hinnaga üllatas vaid Pihlaka kondiiter, kes müüb moosi ja ehtsa vahukoorega kukleid 35 eurosendiga (5,48 krooni).

Pagaripoistes maksavad moosiga vastlakuklid 60 eurosenti (9,39 krooni). Tavalised vahukoorega kuklid on kümne eurosendi võrra odavamad.

Prisma, kes täna teatas, et on müügile võtnud seitset erinevat sorti kukleid, on üksikult müüdavate kuklite hinnad sättinud 49-59 eurosendi (7,67-9,23 krooni) vahele. Prisma kauplustest saab kukleid osta ka karbiga, kuid nii-öelda hulgiostmine ei tasu alati ära. Näiteks maksab neljane karp kukleid 2,59 eurot (40,52 krooni) ja ühe kukli hind tuleb sel juhul 65 senti (10,13 krooni).

Selveri kauplustes on vastlakukleid aga veelgi enam kui Prismas – 12 erinevat kuklit kümnelt tootjalt. On nii päris vahukoore kui ka võltskoorega kukleid ja pool sortimendist on moosiga. Vastlakuklite hinnavahemik jääb 40 sendi ja ühe euro (6,26-15,65 krooni) vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles