Twitteris avastati üüratu säutsuvate zombide võrgustik

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitter
Twitter Foto: Josh Edelson/AFP

Maailma ühes suuremas sotsiaalmeediavõrgustikus avati tohutu ulatusega zombikontode võrgustik, mille ainsaks eesmärgiks on toota massiliselt rämpsäutse.

Suurim selline zombivõrgustik seob omavahel koguni 350 000 sellist kontot, kuid uurijate hinnangul võib olla veelgi suuremaid võrgustikke. Võrgustikule jõudsid BBC teatel jälile Suurbritannia teadlased, kes uurisid, kuidas inimesed keskkonda kasutavad.

Robotite juhitavate zombikontode eesmärgiks saata reklaamiandjate huvides räpssõnumeid, tõsta klientide veebilehtede külastatavust ja suurendada või vähendada kunstlikult huvi teatud teemade vastu. Robotid ise on programmeeritud muidugi seda kõike teadlikult tootma ning sellised zombikontosid omavahel siduma.

Osa sellised kontod on väga kergesti tuvastatavad – neil on kummaline nimi, vähese sisuga säutsud ja vähe jälgijaid ning on hiljuti loodud. Mis puutub avastatud 350 000 liikmega võrgustikku, siis need olid loodud kohtades, kus keegi ei ela, kõik sõnumid olid postitatud vaid Windows Phone'i telefonidest ja sisaldasid Star Warsi reklaamivaid säutse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles