Suur e-raamatute vaidlus saab lahenduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni uue põlvkonna Kindle Paperwhite  e-luger
Amazoni uue põlvkonna Kindle Paperwhite e-luger Foto: Kalev Aasmäe/Postimees

USA internetiettevõte Amazon on jõudnud Euroopa Komisjoniga kokkuleppele, mille raames võib komisjon lõpetada uurimise ettevõtte e-raamatute müüki, kui Amazon loobub vastuolulistest lepingutingimustest kirjastajatega; kokkuleppe peavad heaks kiitma teised turuosalised.

Euroopa Komisjon avaldas teisipäeval kokkuleppe, paludes ettevõtte konkurentidel, klientidel ja osanikel kaaluda, kas muudatused lepingutes lahendavad mured selle osas, et Amazon takistab konkurentsi e-raamatute turul.

Kui erinevatele osapooltele tingimused sobivad, siis sõlmib komisjon Amazoniga lõpliku leppe. Amazon teatas, et on kokkuleppega nõus, kuid komisjoni mured turu moonutamise üle ei vasta tõele, kirjutab Politico.

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku, mille kohaselt Amazon ei või tulevikus nõuda kirjastajatelt konkurentidega samu tingimusi, ettevõte ei või kirjastajatega e-raamatute lepinguid lõpetada, kui see on konkureerival platvormil soodsam ning uutes e-raamatute lepingutes kirjastajatega ei tohi tulevikus enam selliseid tingimusi seada.

Euroopa Komisjon alustas 2015. aasta juunis uurimist Amazoni kirjastajatega sõlmitud lepingute osas, mille tingimustes on välja toodud, et kirjastajad peavad Amazoni informeerima sellest, kui kirjastaja pakub mõnele Amazoni konkurendile paremaid tingimusi ning peab Amazonile pakkuma sarnasied tingimusi ja kirjastaja peab pakkuma Amazonile vähemalt sama häid tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles