Leonardo Ortega: mehhiklane, kes tutvustab Eestis töötamise võlusid ukrainlastele

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leanardo Ortega
Leanardo Ortega Foto: Sille Annuk

EASi Work in Estonia projekti juhib viimased neli kuud Mehhiko päritolu Leonardo Ortega,  kes tutvustab Eestit kui toredat kohta elamiseks ja töötamiseks.  

«Olen õppinud Tartu Ülikoolis ja töötanud erinevates kohtades ja tean, kuidas asjad välismaalastele käivad,» tutvustas Ortega ennast.

Kui 2015. aastal oli Eestis 800 000 tööealist inimest, 2040. aastaks on see vähenenud 650 000 inimeseni. «See on üsna kriitiline olukord,» märkis Ortega kaubandus-tööstuskoja korraldatud seminaril.

«Osaliselt lahendab selle tootmise automatiseerimine või vähendamine, aga suuremas osas mitte. Fakt on see, et Eestil on rohkem inimesi vaja, eriti neid, kes on kõrgelt kvalifitseeritud,» lisas ta.

2015. aastal algatatud programmi Work in Estonia eesmärk on tutvustada Eestit kui head elamise ja töötamise sihtriiki, et töökäte nappust vähendada.

Programmi raames tehakse kampaaniat valitud sihtturgudel näiteks  Soomes ja Ukrainas. «Oleme tegutsenud veidi vähem kui kaks aastat. Ei ole ressursse Eestit turundada tervele maailmale vaid peame olema fokuseeritud. Teeme selleks palju eeltööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles