Eestlaste ettevõte maailma 100 paljutõotavama seas (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologies avas uue supekondensaatorite liini.
Skeleton Technologies avas uue supekondensaatorite liini. Foto: Sander Ilvest

Superkondensaatoreid tootev Eesti tehnoloogiaettevõte Skeleton Technologies valiti täna teist aastat järjest maailma saja mõjukaima säästvat tehnoloogiat loova ettevõtte hulka, mis võivad lähema 5-10 aasta perspektiivis selles valdkonnas enim mõju avaldada.

Cleantech Groupi loodavasse edetabelisse kandideeris sel korral rekordiliselt palju ettevõtteid - 9900 firmat 77 riigist. 86-liikmeline ekspertide kogu valis saja mõjukama hulka ettevõtteid 17 riigist, pooled neist tegutsevad Ameerika Ühendriikides. Varem on poolt sarnase tunnustuse osaliseks saanud näiteks Uber ja Airbnb.

Skeleton Technologies’i tegevjuhi Oliver Ahlbergi sõnul oli möödunud aasta Skeletoni jaoks tõeline kasvuaasta, mille jooksul areneti täiemahuliseks tootmisettevõtteks. 

«Uue liini valmimine eelmisel aastal Eestis ja käesoleval aastal Saksamaal kasvatavad meie tootmisvõimekust ning võimaldavad meil toota mitte ainult superkondensaatoreid vaid terviklikke energiasalvestussüsteeme, nagu näiteks veokitel kasutatav kineetilise energia laadimissüsteem Prantsuse ettevõttele Adgero,» ütles Ahlberg.

Möödunud aastasse jäi Skeletonil ka Malaisia riskikapitalifondi FirstFloor Capitali juhitud 13-miljoni eurone rahasüst, mis tõi kogu ettevõttesse investeeritud summa 26,7 miljoni euroni..

Skeleton Technologies toodetavad superkondensaatorid on energia salvestamise seadmed, millel on oluliselt suurem võimsustihedus ja pikem elutsüklite arv kui tavalistel akudel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles