Apollo kino: Forumi müük Baltikumi kinoturgu ilmselt eriti ei mõjuta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo kino
Apollo kino Foto: Ardi Truija

Apollo Kino hinnangul ei mõjuta konkurendi Forum Cinemas müük USA kinoketile AMC Theatres oluliselt Baltikumi turgu.

«AMC on nii suur ettevõte, et see mõjutab ilmselt Baltikumi suhteliselt vähe. Forum Cinemas kuulub soomlastele, soomlased rootslastele, rootslased inglastele – ära osteti ema-ema-emaettevõte. Forum Cinemas on väga professionaalne ja hea kinokett, olen ise olnud selle ülesehitamise juures omal ajal. Tore kuulda, et sellise turu vastu tuntakse huvi ka välismaalt, AMC taga on teatavasti Hiina rahad, nad ostavad praegu päris palju,» ütles Apollo Kino OÜ juhatuse liige Ivar Vendelin BNSile.

Kaubamärki AMC Theatres kasutav USA kinokett AMC Entertainment Holdings ostab Rootsi kinofirma Nordic Cinema Groupi, mille koosseisu kuulub ka Baltikumis tegutsev Forum Cinemas, osaluse erakapitalifirmalt Bridgepoint ning meediakontsernilt Bonnier Holding. Tehingu maksumus on 8,25 miljardit Rootsi krooni ehk ligikaudu 867 miljonit eurot, teatas ostja.

Nordic on turuliider Rootsis, Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus ning suuruselt teine kett Norras, firma tegutseb ka Taanis. Läbi Soome firma Finnkino kuulub gruppi kontsernile Eesti Forum Cinemas, mille omanduses on Tallinnas Coca-Cola Plaza ja Tartus Ekraan.

Tulevikus hakkab Nordic tegutsema alates eelmisest aastast samuti AMC-le kuuluva Odeon Cinemas Groupi tütarfirmana. Odeonil on 243 kino ning see on Euroopa suurim kinokett. Pärast Nordicuga ühinemist kasvab Odeoni võrk 361 kinoni, milles on kokku 2926 saali, märkis AMC Theatres.

AMC Theatresi ketti opereerib AMC Entertainment Inc ja selle omanik on valdusfirma AMC Entertainment Holdings Inc. Firma enamusosalus kuulub Hiina ettevõtja Wang Jianlini investeerimisfirmale Wanda Group.

Tehingu peab heaks kiitma Euroopa Komisjon. Osapoolte hinnangul peaks tehing lõpule viidama 2017. aasta esimeses pooles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles