Laur: valitsus peaks läbi viima haldus- ja meditsiiniteenuste reformi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Laur.
Taavi Laur. Foto: PP

Keerulised, aga vajalikud kaks suurt reformi, mis uuel valitsusel tuleks läbi viia on regionaal-haldusreform ja sotsiaalsfääris meditsiiniteenuste osutamise reform, lausus UniCredit Banki Eesti filiaali juhataja Taavi Laur.

Haldusreform aitaks tema sõnutsi riigil kulusid vähendada, mis ettevõtjale tähendaks madalamaid makse või pikemas perspektiivis vähendaks ohtu, et maksud tõusevad.

Meditsiini valdkonnas Laur suurt kulude kokkuhoidu ei usu, aga loodab, et protsesside sujuvamaks muutmisega saaks parandada oluliselt teenuse kvaliteeti ja kättesaadavust.

«Meie oskusi ja võimalusi teatakse maailmas endiselt liiga vähe ja

valupunkte on palju, aga need ei nõua alati keerulisi reforme, vaid pigem fookust ja tahet - meie transiidivõimaluste parem kasutamine, otseühendused Eestist Euroopasse, välisinvesteeringute ja ka ekspordi laiem jaotus sihtturgude lõikes, et see ei jääks üksnes Skandinaavia-keskseks,» lausus Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles